مراحل چاپ افست

سلام به شما همراهان همیشگی مات و براق، در این مقاله کوتاه قصد داریم که شما را با مراحل چاپ افست و جزییات آن آشنا کنیم.

 

ماشین چاپ افست از 4 بخش اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

1 – بخش قرارگیری کاغذ

2 – بخش چاپ

3 – بخش انتقال

4 – بخش کنترل کیفیت یا همان میز کار

 

بخش قرارگیری کاغذ:

در این بخش کاغذ ها یکی یکی از روی پالت برداشته شده و در یک راستا به سمت بخش چاپ هدایت میشوند

 

بخش چاپ:

در بخش چاپ هر واحد تنها یک رنگ بر روی کاغذ چاپ میکند

 

 

برای مثال به مشین چاپی که 5 واحد چاپی داشته باشد اصطلاحا پنج رنگ گفته میشود یا به ماشینی که 10 واحد چاپی داشته باشد ده رنگ گفته میشود

در یک ماشین 10 رنگ، 5 واحد دوم دقیقا کار 5 واحد اول را انجام میدهند با این تفاوت که همان چاپ بر پشت کاغذ انجام میشود و کل پروسه چاپ در یم مرحله انجام میشود یا اصطلاحا چاپ دو رو انجام میشود.

بین پنج واحد اول و دوم یک سیلندر وجود دارد که کاغذ را پشت و رو میکند

 

بخش انتقال و کنترل کیفیت

پس از اتمام فرایند چاپ در بخش انتقال، کاغذ ها به صورت دسته ای به بخش بعدی منتقل میشوند که در حین چاپ شخص ماشینچی یک نمونه چاپی را برداشته و بررسی میکند.

بیایید نگاه دقیق تری به فرایند چاپ بیاندازیم.

قبل از شروع روند چاپ زینک ها باید درون ماشین چاپ قرار گیرند

 

باید بسیار مراقب بود چرا که کوچک ترین خراشی بر سطح زینک بر روی تصویر نهایی نیز نمایان خواهد شد.

پنج واحد چاپی اول به طور یکسان با جوهر تغذیه شده اند که رنگ ها به ترتیب: مشکی، فیروزه ای (آبی)، ارغوانی (قرمز) و  زرد  هستند.

در برخی از کارهای چاپی رنگ ها تراکم بیشتری دارند نرم افزار ماشین چاپ نعیین میکند که کدام یک از داکت های روی غلتک ماشین تراکم جوهر بیشتری داشته باشد.

 

سپس پالت کاغذ روی ماشین چاپ بارگزاری میشود. درون ماشین یک سیستم مکش هوا وجود دارد که باعث میشود هر برگ کاغذ از بقیه کاغذ ها جدا شده و یکی یکی به سمت ماشین چاپ هدایت شود. همچنین ابزار دیگری وجود دارد که با اندازه گیری قطر هر کاغذ از ورود همزمان دو برگ کاغذ به هم چسبیده به درون دستگاه جلوگیری میکند.

گیره ها و انگشت های مکانیکی دستگاه، برگ کاغذ را به داخل ماشین چاپ هدایت میکند. گیره های بعدی کاغذ را به سمت واحد های چاپی هدایت میکند، جایی که با افشاندن چهار رنگ اصلی بر روی کاغذ، تصویر چاپ میشود.

در ادامه کاغذ ها به بخش انتقال هدایت شده و در آنجا انباشته میشوند.

در این بخش جوهر همچنان خشک نشده است و ممکن است کاغذ ها به هم بچسبند یا روی آنها لکه بیافتد. برای جلوگیری از این اتفاق، قبل از انباشته شدن کاغذ ها روی هم، یک پودر مخصوص به آنها اسپری میشود.

زمانی که تصویر بر روی اولین کاغذ چاپ میشود، یک اسکنر اتوماتیک تراکم رنگ ها را بررسی میکند. اگرچه زینک ها به طور دقیق در دستگاه قرار گرفته اند، با این حال به تنظیمات ثانویه احتیاج است تا رنگ ها کاملا روی هم قرار گیرند.

 

 

هم ماشین چاپ به طور اتوماتیک و هم شخص ماشینچی با ایجاد تغییرات در پنل کنترل میتوانند اصلاحات بیشتری انجام دهند. برای اینکار ماشینچی یک نمونه چاپی را برداشته و از نظر تراکم رنگ و روی هم خوری بررسی میکند.

قدم نهایی برش زدن و دسته بندی کاغذ ها در سایز کاملا یکسان است. تمام برگه های کاغذ در یک سایز استاندارد تعبیه شده اند، اما در صورت نیاز به ابعاد مورد نظر مشتری برش داده میشوند.

هر یک از این صفحات برش خورده دسته بندی شده و اینگونه کار چاپ یک کتاب یا مجله به اتمام میرسد.

ممنون از همراهی شما 🌹

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − سه =