همایش «مسیر برندهای ایرانی به بازارهای فرامنطقه‌ای با نگاه استراتژیک به آینده صادرات» برگزار شد؛ اگر بخواهیم واحدهای صنفی و صنعتی موفق باشند باید در حوزه صادرات فعال باشیم

 

به گزارش مات و براق اولین همایش «مسیر برندهای ایرانی به بازارهای فرامنطقه‌ای با نگاه استراتژیک به آینده صادرات» روز سه شنبه 20 خرداد ماه با حضور مدیرکل دفتر چاپ نشر، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، رئیس اتاق اصناف تهران و جمعی از بزرگان و فعالین صنف چاپ و بسته بندی در اتاق اصناف تهران با حمایت قالب سازی سعدی برگزار شد.

در ابتدای این نشست احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران گفت:
اگر بخواهیم واحدهای صنفی و صنعتی موفق باشند باید در حوزه صادرات فعال باشیم ما در بخش برندینگ ضعف داریم و کشوری مثل چین با یک برنامه ریزی خوب و منظم که به تازگی در حوزه چاپ ورود کرده بسیار موفق است.

در ادامه این نشست، حمید رستگار، رئیس اتاق اصناف ایران ضمن تبریک به آقای ابوالحسنی برای انتخاب مجدد به عنوان رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران گفت:
آنچه باعث شده ماندگار و قوی باشیم، تاریخ ما است و آنچه باعث موفقیت و برندسازی می شود کیفیت محصول است نه بسته بندی آن، برند محصول فقط اسم کالا و بسته بندی نمی باشد، کیفیت آن است که باعث موفقیت و پیشرفت خواهد شد.

ایشان در ادامه یادآور شدند که ضرفیت اقتصادی می بایست به دست جوانان با انگیزه و افراد متخصص و اهل فن سپرده شود.

در ادامه این همایش، عباس زارع، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت:
ما سال گذشته حجم صادرات کشور حدود ۴۵ میلیارد بود و در این حوزه قول می‌دهیم تا پایان سال ۴۰ درصد در واردات کاهش داشته باشیم؛ زیرا معتقدیم اگر در واردات سختگیری باشد و نگاه کارشناسی به آن داشته باشیم، گردش مالی خوبی خواهیم داشت. کنار فعالیت متعدد مهم این است که در حوزه واردات سختگیری داشته باشیم و با برنامه‌ریزی دقیق عمل کنیم؛ بنابراین راهبرد اصلی کاهش واردات و افزایش صادرات است.

وی همچنین گفت: بخشی از واردات سال گذشته در حوزه بروشور و کاتالوگ بود و ۴۷ محصول وارداتی داشتیم که معتقدم با نگاه کارشناسی می‌توانیم این عدد را امسال کاهش دهیم، با این اقدام کارهای چاپی به چرخه اقتصادی برمیگردد.
زارع با بیان اینکه اگر چاپخانه‌ها به سمت صادرات سوق پیدا کند, فضا برای چاپخانه‌های کوچکتر بیشتر می‌شود، ادامه داد: توافق ایران و اوراسیا نیز در این مسیر می‌تواند کمک کند، اما معتقدم راه نجات صنعت چاپ در این است که با کاهش واردات، با تکیه بر توان داخلی صادرات را افزایش دهیم, ما می‌توانیم با کمک تشکل‌های مختلف به توسعه صنعت چاپ و صادرات آن کمک کنیم.

در ادامه این نشست خانم شیرین داراپور، کارشناس حوزه آموزش صنعت چاپ نیز در بخش دیگر سخنان این مراسم، گفت؛ اگر کسب و کارها بخواهند در داخل فعالیت داشته باشند به حالت اشباع می‌رید و اشباع جنگ‌قیمت را رقم می‌زند و کوچک‌ها از بین می‌روند و بزرگ‌ها باقی می‌مانند.

شاید مهمترین قسمت این همایش سخنرانی آقای بهروز لطفیان مشاور استراتژی و حوزه برندینگ بود
وی با بیان اینکه فروش کالا و خدمات در بازارهای داخلی افراد را ثروتمند نمی‌کند، گفت: کشور چین یک بازار گسترده دارد که در ابتدا فقط به بازار داخلی کار می‌کرد اما وقتی صادرات خود را با قیمت پایین و تمرکز بر کیفیت دنبال کرد، موفق شد.
وی ادامه داد: چین طی سال‌های اخیر صادرات خود را با ساخت برندهای مختلف و صادرات، دنبال کرد و اکنون وضعیت بهتری دارد.

لطفیان با اشاره به آمار و ارقام مختلف در حوزه صادرات کشور گفت: طبق آمار منتشر شده، صادرات ما ۴۸ میلیارد دلار در ده ماه سال ۱۴۰۳ بوده که حدود ۱۰ درصد آن به اتحادیه اروپا صادر شده است.

وی همچنین گفت: صادرات جایگزین شده چهار رکن دارد؛ کالا و خدمات، پیام، بازار و رسانه، در این میان جنس باکیفیت و معرفی شده می تواند برنده بازار باشد، باید بدانیم که صادرات نبرد بین باورها در ذهن مخاطب و افراد است، زیرا مردم با باورهایشان خرید می‌کنند.

وی با بیان اینکه بزرگترین چالش صادرکنندگان این است که با کشورها و فرهنگ‌های مختلف سر و کار دارند، گفت: یک صادرکننده باید برای کالاهای خود احساس نیاز و تفاوت ایجاد کند و یک جایگاه ذهنی در مخاطب ایجاد شود.
لطفیان با طرح این موضوع که صادرکنندگان باید با شناسایی نقاط مختلف کشورهای هدف، بازار صادراتی خود را انتخاب کنند، یادآور شد: در این حوزه باید به سراغ بازاری بروید که کمتر به سراغ آن رفته‌اند در حالی که اغلب به سراغ بازارهای پُرمخاطب و شلوغ می‌روند.

همچنین در پایان مراسم مدیران قالب سازی سعدی از میهمانان این مراسم پذیرایی و به رسم یادگار پک هدیه ای به آنها تقدیم نموند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − چهار =

اخبار پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =