رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فراورده های سلولزی ایران میگوید: بیش از ۵ ماه است که روند تخصیص ارز برای واردات کاغذ به کندی پیش میرود و حالا نزدیک به دو ماه است که ثبت سفارش نیز انجام نمیشود.
به گزارش مات و براق و به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بازار کاغذ و مقوای تهران در ماههای پایانی سال روزهای پرالتهابی را به لحاظ قیمت سپری کرد، قیمت ها در این بازار پس از ماهها ثبات نسبی با افزایش 20 تا 30 درصدی در انواع کاغذ مواجه شد، با این حال رکود بر بازار حاکم نبود و خرید و فروش انجام میشد.
از ابتدای هفته جاری اما، بازار کاغذ و مقوا نیمه تعطیل بوده است، تجار ترجیح دادهاند کالایی نفروشند و هنوز قیمت نهایی بسیاری از کالاها مشخص نیست، با این حال کاغذ تحریر بندی یک میلیون و 750 هزار تومان قیمتگذاری شده و هر بسته کاغذ A4 نیز 220 هزار تومان بوده است. فروشندگان اما، از کمبود کالایی که ممکن در ماههای پیش رو به لحاظ کاهش واردات کاغذ در ماههای اخیر پیش بیاید، ابراز نگرانی کرده و معتقدند دولت باید فکری اساسی برای کاغذ نماید.
سیدحسن میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فراورده های سلولزی ایران در این زمینه درگفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به مهمترین ضرورتی که در سال جاری باید در حوزه کاغذ مدنظر و توجه دولت قرار بگیرد، گفت: متاسفانه دولت تاکنون اقدام مشخصی در حوزه کاغذ انجام نداده است و همین بیتفاوتی ضررهایی را به موضوع واردات کاغذ و خمیرکاغذ و مقوا وارد کرده است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین تصمیماتی که در زمینه کاغذ و صنعت سلولزی در ماههای گذشته گرفته شد و زیان آن برای صنعت سلولزی و صنف کاغذ تا امروز ادامه داشته، حذف دفتر سلولزی وزرات صمت و ادغام آن در دفتر نساجی، چرم و پوشاک این وزارتخانه بوده است، این ادغام موجب قطع ارتباط بدنه صنعت سلولزی با وزارت صمت شده است، ارتباطی که در سالهای گذشته به خوبی برقرار بود و موجب شده بود تا بازارکاغذ در کشور ساماندهی و کنترل شود، هرجا مشکلی وجود داشت، با رایزنی حل میشد. ماجرای حذف و ادغام این دفتر در وزارت صمت هم مورد انتقاد واردکنندگان کاغذ بوده، هم تولیدکنندگان کاغذ و صنایع سلولزی و هم فعالان چاپ. اما این انتقادات مورد توجه قرار نگرفت.
میرباقری با اشاره به روند تخصیص ارز برای واردات کاغذ نیز گفت: متاسفانه واردکنندگان و اعضای انجمن بیش از 5 ماه است که در صف تخصیص ارز قرار دارند، این طولانی شدن روند تخصیص ارز این نگرانی را ایجاد کرده که در آینده با افزایش قیمت غیرقابل جبران روبرو شویم.
وی ادامه داد: البته این نکته را که تحریمها ،بر تخصیص ارز تاثیرگذاشته و مشکلاتی در این زمینه وجود دارد را، ما درک میکنیم و در کنار دولت هستیم، اما در گذشته با وجود این مشکلات هماهنگیهایی وجود داشت که با رایزنی میتوانستیم برخی مشکلات را از میان برداریم، مثلا تجار پس از ثبت سفارش با اعتبار خود،کالا را خریداری میکردند و بعد که کالا به گمرک میرسید، ارز هم اختصاص پیدا کرده بود و روند کار،طولانی مدت نمیشد. اما اکنون بیش از یک ماه و نیم است که ثبت سفارش نیز انجام نمیشود.
میرباقری با اشاره به توقف ثبت سفارش در ابتدای اسفند ماه سال گذشته تصریح کرد: دولت باید از پتانسیلی که تجار دارند، برای ساماندهی بازار کاغذ و کمک به اقتصاد کشور کمک کند.
وی در پایان گفت: قطعا اگر وضعیت فعلی ادامهدار باشد، قیمت در بازار کاغذ و مقوا برای سال جدید افرایش جدی خواهد داشت. با حرف نمیشود، بازار را نگه داشت، موقعی که عرضه کمتر شود، افزایش قیمت رخ خواهد داد، آن زمان باید 4 تا 5 ماه شرایط را تحمل کنیم تا بتوانیم کالا وارد کشور کنیم.به هر حال ما تابع مقررات دولت هستیم، ولی وقتی دولت برنامه مشخصی ندارد، نمیدانیم چه باید کرد؟ اگر دولت برنامه مشخص داشته باشد ما به عنوان بازوی توانا در جهت حمایت از دولت برای رفع تحریمها و بی اثر بودن تحریمها همکاری خواهیم کرد.